لوگو نت بازده
DMCA چیست

اشتراک‌گذاری در:

DMCA چیست و چطور می‌تواند به صاحبان وب‌سایت‌ها کمک کند

شاید برای شما هم پیش‌آمده که مدت‌ها درباره موضوعی تحقیق و بررسی کردید و بعد هم کلی وقت گذاشتید تا یک محتوای درجه یک تولید کنید؛ اما ترس از کپی و سرقت اجازه نداده دست به انتشار آن در فضای مجازی بزنید. اما بگذارید یک خبر خوش به شما بدهم: قانون کپی رایت هزاره دیجیتال اینجاست تا از محتوای شما مواظبت کند! حتماً با خودتان می‌گویید DMCA چیست؟

زمانی که گوگل از سرقت محتوای آنلاین برخی از وب‌سایت‌ها خسته شد الگوریتم دزد دریایی یا همان DMCA متولد شد که اجازه کپی از روی سایت‌های دیگر را نمی‌دهد. این قانون در آمریکا به تصویب رسیده؛ اما آیا در ایران هم قابل‌استفاده است؟ در این مقاله به بررسی آن می‌پردازیم.

 

DMCA چیست و چطور کار می‌کند؟

برای اینکه بدانید DMCA چیست اجازه بدهید اول موضوعی را شرح بدهم: برخی وب‌سایت‌ها هستند که خیال می‌کنند خیلی زرنگ هستند و می‌توانند از دسترنج بقیه به نفع خود استفاده کنند! و به همین خاطر از روی دست دیگران کپی می‌کنند؛ و محتوای تولید شده توسط سایر وب‌مستران یا تولیدکنندگان محتوا را در سایت خود قرار می‌دهند.

اما نمی‌دانند که همین کار می‌تواند چه آتشی به جان کسب‌وکارشان بیندازد! حتماً فکر می‌کنید دارم اغراق می‌کنم و در این زمینه کاری از دست کسی برنمی‌آید. اما واقعیت چیز دیگری است! موتورهای جستجو هم قوانین خود را دارند و آن‌قدر بی‌حساب‌وکتاب نیستند که هرکس از راه رسید زحمت کار دیگران را به نام خودش بزند!

به این منظور گوگل قانونی دارد تحت عنوان DMCA که به قانون کپی رایت نیز شناخته می‌شود. طبق این قانون نمی‌توان از محتوایی که دیگران تولید کرده‌اند بدون اجازه و یا ذکر منبع و نام آنها استفاده کرد. این قانون برای محافظت از داده‌ها و محتواهای آنلاین به وجود آمد.

از جمله وظایف کارشناس تولید محتوا این است که حواسش را جمع کند و تنها به فکر تولید محتوا نباشد! بلکه فراموش نکند که وظیفه محافظت از محتواهایی که تولید کرده است کم از تولید آنها ندارد.

بنابراین، باید با ابزارهای تشخیص محتوا کپی آشنایی داشته باشد و بتواند هرازچندگاهی محتوای وب‌سایتش را مورد بررسی قرار دهد تا یک‌زمان مورد دستبرد و کپی قرار نگرفته باشد.

 

آیا قانون کپی رایت در ایران هم اعمال می‌شود؟

 

 

قانون کپی رایت هزاره دیجیتال

 

ایران هنوز به قانون کپی رایت نپیوسته است؛ البته قوانین داخلی موجود هستند که می‌توانند از محتوای مکتوب یا آثار هنرمندان و مؤلفان حمایت کنند؛ در این قوانین تفاوتی ندارد که محتوا در فضای حقیقی مورد سوءاستفاده قرار گرفته یا در فضای آنلاین، بلکه مهم اثبات کپی‌برداری است.

از جمله این قوانین می‌توان به قانون حمایت از حقوق مؤلفان، مصنفان و هنرمندان اشاره کرد. طبق این قانون محتوایی که در قالب مکتوب مانند کتاب و آثار به ثبت رسیده هنرمندان بدون رضایت صاحب اثر مورداستفاده دیگران قرار گیرد، مرتکب جرم شده و قابل‌تعقیب است.

اما وضعیت در مورد محتوایی که اولین‌بار به‌صورت آنلاین منتشر شده کمی متفاوت است. در این زمینه می‌توان با استفاده از DMCA به گوگل شکایت کرد!

البته بحث جریمه‌ها و حقوق قانونی که مختص به کشور آمریکا است در اینجا قابل پیاده‌سازی نیست؛ اما در عوض شما می‌توانید وب‌سایت متخلفی را که محتوای شما را کپی می‌کند به گوگل معرفی کنید.

درصورتی‌که این موضوع نزد گوگل به اثبات برسد، سایت کپی بردار ابتدا اخطاری دریافت می‌کند که محتوای کپی را حذف کند؛ در صورت تکرار محتوا از صفحه نتایج گوگل حذف می‌شود، و اگر درصد محتوای کپی در این‌گونه وب‌سایت‌ها زیاد باشد؛ گوگل دیگر چنین وب‌سایت‌هایی را ایندکس نمی‌کند؛ و به‌طورکلی از نتایج گوگل حذف می‌شوند.

پس دیدید که شما هم می‌توانید از محتوای خود محافظت کنید و ضمناً به افرادی که به‌جای تولید محتوای یونیک و تألیفی، به دنبال کپی کاری هستند، درسی بدهید. اگر هم با محتوای تألیفی آشنایی کامل ندارید، پیشنهاد می‌کنم این مقاله را مطالعه کنید: محتوای تألیفی چیست.

و اگر باز هم سؤالی داشتید در زیر محتوا مطرح کنید ما آماده پاسخگویی و راهنمایی شما هستیم.

 

چه مواردی شامل نقض قانون کپی رایت نمی‌شوند؟

تا این جای کار متوجه شدیم که DMCA چیست و چطور کار می‎کند، حالا ببینیم چه مواردی از شمول آن خارج هستند؟

زمانی که شخصی اثری را در فضای اینترنت منتشر می‌کند تحت حفاظت این قانون قرار می‎گیرد؛ تفاوتی نمی‌کند که محتوای منتشر شده عکس، تصویر، ویدئو یا نوشته باشد؛ همگی مورد حمایت این قانون هستند؛ بنابراین، استفاده از آنها بدون کسب رضایت یا ذکر منبع مجاز نیست.

اما برخی استثنائات می‌تواند وجود داشته باشد:

به‌عنوان‌مثال زمانی که شخصی با استفاده از چند محتوا یا تصویر، محتوا یا تصویر جدیدی را خلق می‌کند که با محتوا و تصویر اول تفاوت دارد؛ و می‌تواند به‌عنوان اثر جدیدی مورد شناسایی قرار گیرد، از شمول این قانون بیرون می‌رود.

یا با استفاده از تصاویر و ویدئوهای دیگر ویدئویی تازه بسازد که حرف جدیدی برای گفتن داشته باشد و در واقع ارزش‌افزوده‌ای را ایجاد کند ممکن است مورد تعقیب این قانون قرار نگیرد.

 

اگر اخطار DMCA دریافت کردید چه‌کار کنید؟

اگر به طور سهوی مرتکب خطای کپی رایت شدید، نگران نشوید به‌راحتی می‌توانید این اخطار را برطرف کنید. چون ممکن است این نقض برای افراد زیادی به طور تصادفی پیش بیاید. مثلاً زمانی که شما عکس یا تصویری را از وب‌سایتی برداشته و در محتوای خود مورداستفاده قرار می‌دهید.

در چنین حالتی این احتمال وجود دارد که آن تصویر دارای حق کپی رایت بوده و استفاده از آن تنها با رضایت صاحب اثر امکان‌پذیر باشد؛ و موارد این‌چنین ممکن است برای هر وب‌سایتی اتفاق بیفتند.

در این صورت اگر اطمینان داشتید که محتوایی که بابت آن اخطار کپی رایت دریافت کرده‌اید صحت دارد، محتوا را از صفحه خود حذف کنید و از قانون تبعیت کنید.

بعدازاین هم دقت کنید که هیچ محتوایی چه متنی و چه تصویری را حتی به‌صورت سهوی از محتوای دیگران مورداستفاده قرار ندهید. در این مورد دقت به خرج دهید؛ زیرا اگر گوگل شما را به‌عنوان سایت کپی کار شناسایی کند، مورد جریمه‌های بدتری قرار می‌گیرید و آینده کسب‌وکارتان به خطر می‌افتد.

 

 

الگوریتم دزد دریایی

 

یک نکته مهم: چرا برخی وب‌سایت‌های کپی کار رتبه بالاتری از سایت اصلی دارند

یک‌زمان ممکن است وب‌سایتی محتوایی تولید و روی سایتش منتشر کند و توسط برخی وب‌سایت‌ها مورد سوءاستفاده قرار گرفته و آنها محتوای کپی را در سایتشان منتشر کنند. اما وب‌سایت دوم رتبه بالاتری از سایت تولیدکننده داشته باشد؟

اما چرا چنین اتفاقی می‌افتد؟

دلیل این موضوع مقوله کراول و ایندکس توسط گوگل است. ازآنجایی‌که فرایند شناسایی و تشخیص محتواها در بحث ایندکس اتفاق می‌افتد؛ اگر وب‌سایت دوم زودتر و سریع‌تر از وب‌سایت اول توسط گوگل ایندکس شود، در واقع محتوا به نام او ثبت می‌شود!

به این صورت وب‌سایت تولیدکننده دزد ادبی می‌شود! درحالی‌که زحمت تولید محتوا با او بوده است؛ بنابراین مقوله ایندکس تأثیر به سزایی در این زمینه دارد.

به همین خاطر توصیه می‌شود هر زمان محتوایی را منتشر می‌کنید در حساب گوگل کنسول سایت خود درخواست بدهید تا هرچه سریع‌تر گوگل محتوای شما را مورد بررسی و شناسایی قرار دهد. تا زمینه برای بروز این اتفاق مهیا نشود.

 

آنچه دریافتیم

در این مقاله از نت بازده با مفهوم DMCA چیست آشنا شدیم و متوجه شدیم که الگوریتم دزد دریایی گوگل با محتواهای تکراری مقابله می‌کند. البته عملکرد این الگوریتم به‌گونه‌ای است که بخشی از کار را به عهده کاربران قرار داده و در صورت شکایت وب‌سایت‌ها موضوع را پیگیری می‌کند.

البته این الگوریتم‌ها در زمینه محتوای فارسی هنوز ضعف دارند؛ اما این دلیل نمی‌شود که مفید نباشند؛ و به سرحال هر روز درحال‌توسعه و ارتقا هستند و در آینده نه‌چندان دور همین مقدار خطا و باگ را هم کاهش می‌دهند.

اگر شما هم دارای کسب‌وکار آنلاینی هستید و ارتقا و توسعه آن هدف شماست؛ خدمات متنوع نت بازده پیش روی شماست. ما در زمینه‌های سفارش تولید محتوا، آموزش سئو و مشاوره سئو فعال هستیم. همچنین شما می‌توانید در زمینه خرید رپورتاژ هم با مشورت کنید و بهترین اقدام را انجام دهید.

مقالات مرتبط ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قوانین :

لطفاً ابتدا قوانین عمومی سایت را مطالعه نمایید. 

1- سوشیال سیگنال یک خدمات برای ارتقاء سئو سایت با استفاده از سیگنال شبکه اجتماعی می باشد ، این پروژه توسط نت بازده با نام سوشیال سیگنال در شبکه های اجتماعی منتشر می شود.

2- سئو یک علم تجربی است و سوشیال سیگنال نیز توسط سئوکاران دنیا یک عمل مثبت برای بهبود سئو و نشان دادن فعال بودن سایت برای گوگل است. خدمات سوشیال سیگنال نیز مانند کارهای دیگر در زمینه سئو هنوز بطور 100% قابل محاسبه برای اندازه گیری میزان تاثیر در سئو نمی باشد ولی تجربه نشان داده است که تاثیر خیلی خوبی برای سایت های دارای سوشیال سیگنال گرفته شده است. لذا باید دقت داشته باشید که نت بازده هیچگونه مسئولیتی در قبال تاثیر مثبت یا منفی سوشیال سیگنال ندارد.

3- به منظور گزارش سوشیال سیگنال تنها گزارش اولیه و انتهایی شامل اطلاعیه شروع و تعداد نهایی سیگنال ها برای کاربران گرامی ارسال می شود. امکان ارائه هیچ گزارش دیگری در این خدمات نمی باشد همچنین لینک های ارسالی برای مشاهده فقط تا تاریخ خاصی امکان مشاهده دارند و پس از ارسال مسئولیت مشاهده سریع این گزارش با خود مشتری می باشد.

4- پروژه سوشیال سیگنال نیاز به اجرای دقیق کمپین داشته و تا 72 ساعت پس از خرید پروژه اجرا می شود.