لوگو نت بازده
وظایف کارشناس تولید محتوا

اشتراک‌گذاری در:

5 تا از مهم‌ترین وظایف کارشناس تولید محتوا

تولید محتوا شغلی است که در سال‌های اخیر در بازار کار آنلاین ایران جایگاه خود را پیدا کرده است. اما هنوز ابهاماتی درباره وظایف کارشناس تولید محتوا وجود دارد. برخی از کسانی که دوست دارند در این موقعیت مشغول شوند؛ با برخی انتظارات از سوی کارفرماها مواجهه می‌شوند که مربوط به این حوزه نیست.

ازاین‌رو، سؤالاتی برای افراد به وجود می‌آید: کارشناس تولید محتوا به چه کسی می‌گویند؟ شرح وظایف کارشناس تولید محتوا چیست؟ چگونه کارشناس تولید محتوا شویم؟ بازار کار تولید محتوا چگونه است؟ آیا می‌توان نگاهی جدی به تولید محتوا به‌عنوان یک شغل داشت؟

برای آشنایی با این مسائل تصمیم گرفتیم، مقاله‌ای با استفاده از واقعیات این شغل بر مبنای تجربه تهیه کنیم، تا دوستداران این حوزه بتوانند اطلاعات خوب و جامعی به دست بیاورند.

 

شغل تولید محتوا: وظایف کارشناس تولید محتوا

آشنایی با شغل تولید محتوا با اینکه ساده به نظر می‌رسد، اما گاهی افراد برداشت اشتباهی از آن دارند؛ و همین امر باعث به‌وجودآمدن توقعات غلط هم برای برخی کارفرماها، می‌شود؛ و هم افرادی که جویای کار هستند نمی‌توانند موقعیت مناسب را پیدا کنند.

پس با معرفی شغل تولید محتوا شروع می‌کنیم. شغل تولید محتوا چیست؟ تولید محتوا به مجموعه فعالیت‌هایی گفته می‌شود که برای خلق، ایجاد و تولید هرگونه از انواع محتوا صورت می‌گیرد.

محتوا انواع مختلفی مانند متنی، صوتی و تصویری دارد. کارشناس تولید محتوا می‌تواند در هر یک از این زمینه‌ها متخصص باشد. اما کپی‌ رایتینگ در تولید محتوا نباید با مبحث تولید محتوا آمیخته شود. کپی‌رایتینگ نوع خاصی از محتوا است. کپی‌رایتینگ در واقع محتوانویسی به‌صورت تبلیغاتی است.

هدف از تولید محتوا بازاریابی محتوایی است. در واقع تولید محتوا به‌صورت هدفمند صورت می‌گیرد؛ نه اینکه صرفاً اطلاعاتی آموزشی یا سرگرم‎کننده تولید و در اختیار افراد قرار بگیرد؛ بلکه باید تولید محتوا ما را به جایی ببرد که می‌خواهیم برویم. برای آشنایی بیشتر به مقاله بازاریابی محتوایی چیست هم سر بزنید.

 

کارشناس تولید محتوا کیست و چه کاری انجام می‌دهد؟

بعد از آشنایی با شغل تولید محتوا باید بدانیم به چه کسی کارشناس تولید محتوا می‌گویند. کارشناس تولید محتوا سعی می‌کند با استفاده از ابزارهای تولید محتوا و به‌کارگیری اصول سئو در تولید محتوا، به محقق شدن هدف بازاریابی محتوایی کمک کند.

کارشناس تولید محتوا کسی است که بداند محتوای سئو شده چیست و چه تأثیری در اخذ نتیجه دارد. شخصی که با مفهوم استراتژی تولید محتوا چیست آشنا باشد؛ و بتواند برای محتوایی که قرار است برای یک برند، شخص و یا شرکت تولید ‌کند، استراتژی محتوایی تعیین کند.

همان‌طور که ذکر شد محتوا باید هدفمند تولید شود؛ ازاین‌رو، وظایف کارشناس تولید محتوا نیز ایجاب می‌کند با برنامه‌ریزی، محتوایی جهت‌دار تولید کند.

 

شرح وظایف کارشناس تولید محتوا

شرح وظایف کارشناس تولید محتوا

واقعیت این است که شغل تولید محتوا تازه و انعطاف‌پذیر است. بدین معنا که در شرح وظایف کارشناس تولید محتوا در یک پروژه یا شرکت ممکن است برخی موارد اضافه و یا کم شوند. این موضوع ارتباط مستقیم به توافقی دارد که شما به‌عنوان کارشناس تولید محتوا با کارفرمای خود می‌کنید. بااین‌حال یک سری وظایف به‌عنوان اصل در این حیطه موردنیاز هستند:

  1. از جمله وظایف کارشناس تولید محتوا آن است که بتواند بعد از تعیین استراتژی محتوایی برای یک برند، تقویم محتوایی آن را تنظیم کند. به‌طوری‌که مشخص باشد چه محتوایی در چه زمانی با چه هدفی و از چه کانالی قرار است تولید و منتشر شود؛ بنابراین باید بداند تقویم محتوایی چیست و چه کارکردی دارد؟
  2. اگر تولید محتوای خلاق، منحصربه‌فرد و یونیک را از مهم‌ترین وظایف کارشناس تولید محتوا بدانیم، بیراه نیست. کارشناس تولید محتوا باید بداند محتوای یونیک چیست و DMCA چیست و تولید محتوای غیر کپی را سرلوحه خود قرار دهد. برای این کار می‌تواند از ابزارهای تشخیص محتوا کپی نیز استفاده کند؛ و درصورتی‌که دیگران محتوایش را کپی کردند، با استناد به قانون کپی‌رایت هزاره دیجیتال از محتوای تولیدی خود حفاظت کند.
  3. از ضروری‌ترین وظایف کارشناس تولید محتوا آشنایی با اصول سئو یعنی بهینه‌سازی محتوا برای موتورهای جستجو است. آشنایی در حد سئوی محتوا کفایت می‌کند. کارشناس تولید محتوا می‌تواند از چک‌لیست تولید محتوا استفاده کند تا مطمئن شود کلیه موارد ضروری را در تولید محتوای خود رعایت کرده است.
  4. آشنایی به امور بازاریابی محتوایی و بازاریابی دیجیتال از وظایف بااهمیتی است که یک کارشناس باید در اولویت یادگیری خود قرار دهد. زیرا در غیر این صورت محتوای بدون هدف و شناخت مخاطب تولید می‌شود که نمی‌تواند نتیجه‌بخش باشد.
  5. آشنایی به سیستم‌های مدیریت محتوا و بارگذاری محتوا مانند وردپرس از دیگر وظایف است. زیرا در برخی موارد نیاز است که تولیدکننده محتوا، خود مدیریت بارگذاری و زمان‌بندی محتوا را بر عهده بگیرد.

 

روحیه مناسب برای شغل تولید محتوا

شاید از خودتان بپرسید که آیا برای تولید محتوا فرد مناسبی هستید؟ برای پاسخ به این سؤال بگذارید با روحیه مناسب این وظیفه آشنا شویم.

کسی که تمایل دارد به‌عنوان یک کارشناس تولید محتوا فعالیت کند، باید روحیه تحقیق و پژوهش داشته باشد. زیرا این شغل علاوه بر مهارت‌هایی که لازمه آن است، نیاز به افرادی دارد که از بیشتر دانستن و آگاهی لذت می‌برند.

شما برای اینکه بتوانید یک کارشناس تولید محتوای خوب شوید، باید اهل مطالعه، تحقیق و خواندن باشد. مطالعه رکن اصلی این شغل است. اینکه بتوانید ساعاتی از طول روز خود را به طور مداوم به مطالعه در زمینه‌های موردعلاقه یا موردنیاز حیطه کاری‌تان قرار دهید از واجبات این شغل است.

نمی‌توانید بخواهید کارشناس تولید محتوا باشید و از ساعت‌های طولانی نوشتن به‌عنوان وظایف کارشناس تولید محتوا آگاهی کافی نداشته باشید. کارشناس تولید محتوا زمان زیادی از وقت خود را صرف نوشتن، اصلاح کردن و به‌روز کردن محتوا می‌کند.

 

وظایف کارشناس تولید محتوا چیست؟

مهارت‌های کارشناس تولید محتوا

یک کارشناس تولید محتوا باید از مهارت‌های چندگانه به طور هم‌زمان برخوردار باشد. زیرا کاری که قرار است انجام دهد، نیازمند دارابودن مهارت‌های گوناگون به‌موازات یکدیگر است:

  • مهارت نوشتن روان، ادبی یا غیرادبی، باتوجه‌به اصول نگارشی
  • توانایی ویرایش، دوباره خوانی و اصلاح موارد موردنیاز
  • توانایی جستجوی حرفه‌ای؛ به‌طوری که معتبرترین و به‌روزترین اطلاعات، دانش و آمارها را به دست آورد
  • مهارت تایپ سریع و ده انگشتی که در کمترین زمان ممکن بتواند تحقیقات خود را به نوشته تبدیل کند
  • مهارت ترجمه روان از زبان‌های دیگر، به‌ویژه زبان انگلیسی؛ در حدی که متوجه کلام نویسنده شود و بتواند از مفهوم آن در محتوای خود استفاده کند.
  • مهارت داستان‌سُرایی؛ شاید بتوان این مهارت را مهم‌ترین توانایی یک نویسنده دانست. زیرا منجر به ثبت تصویر و ساده‌سازی مفاهیم برای مخاطب‌ها می‌شود.
  • آشنایی با اصول سئوی محتوا؛ به‌طوری که محتوا علاوه بر کاربردی بودن برای موتورهای جستجو نیز جذاب باشد؛ و منجر به ایندکس شدن توسط آنها شود.
  • آشنایی با سیستم‌های مدیریت محتوا که معروف‌ترین آنها را می‌توان وردپرس دانست

 

بازار کار تولید محتوا

بازار کار تولید محتوا تا حد و اندازه زیادی به میزان مهارت، تجربه و توانایی نویسنده محتوا بستگی دارد. اگر شما بتوانید به‌عنوان یک کارشناس تولید محتوا، مهارت‌های موردنیاز بازار کار را بیاموزید، تمرین کنید، و در آنها زبده شوید، می‌توانید با کمی کسب تجربه در این زمینه شروع به فعالیت کنید.

بعد از مدتی تولید محتوا در زمینه‌های گوناگون، زمینه موردعلاقه خود را پیدا کنید؛ و خود را به‌عنوان فردی متخصص در آن زمینه به دیگران معرفی کنید.

مورد بعدی به مدت زمانی وابسته است که شما می‌توانید در طول روز، هفته و یا ماده برای این کار صرف کنید. این کار به‌طورقطع نیازمند صرف زمان است. البته شما بعد از مدتی می‌توانید در انجام کلیه مراحل سریع‌تر عمل کنید؛ بااین‌حال هرچه مدت‌زمان بیشتری را به این کار اختصاص دهید، خروجی بیشتری خواهید داشت.

شما می‌توانید هم به‌عنوان یک تولیدکننده محتوا که به‌صورت آزادکاری و یا فریلنسری عمل می‌کند، فعالیت کنید؛ و هم می‌توانید در یک شرکت به‌عنوان کارشناس تولید محتوا استخدام شوید.

میزان دستمزد یک کارشناس تولید محتوا می‌تواند به میزان حقوق پایه وزارت کار و یا بسته به میزان مهارت و تجربه به‌صورت توافقی و بالاتر تعیین شود.

 

آنچه دریافتیم

در این مقاله از نت بازده با شغل محتوا، بازار کار آن و وظایف کارشناس تولید محتوا آشنا شدیم؛ و از حساسیت آن مطلع شدیم. علی‌رغم اینکه برخی تولید محتوا را صرفاً با توانایی و مهارت نوشتن مساوی می‌دانند؛ اما در حقیقت شغل تولید محتوا نیازمند مهارت‌های چندگانه آن است که یک کارشناس تولید محتوا بدون داشتن آنها نمی‌تواند موفق ظاهر شود.

به همین خاطر شرح وظایف کارشناس تولید محتوا نیز از بخش‌های مختلفی که مبتنی بر مهارت‌های چندگانه است، تشکیل شده است. آشنایی و در برخی مواقع تسلط به برخی مهارت‌ها، این شغل را نیازمند تجربه و مهارت به‌صورت توأمان کرده است.

ازاین‌رو، اگر به دنبال تولید محتوا برای کسب‌وکار خود هستید، اما هرکدام از توانایی‌های لازم را در خود نمی‌بینید، بهتر است سفارش تولید محتوا خود را به تیمی حرفه‌ای بسپارید؛ و از نتیجه آن بهره‌مند شوید.

تیم تولید محتوای نت بازده با دارابودن نویسندگان باتجربه در زمینه‌های تخصصی گوناگون سعی در پوشش حداکثری موضوع‌های تولید محتوای شما عزیزان را دارد. اگر نیاز به تولید محتوا دارید، ما در کنار شما هستیم.

مقالات مرتبط ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قوانین :

لطفاً ابتدا قوانین عمومی سایت را مطالعه نمایید. 

1- سوشیال سیگنال یک خدمات برای ارتقاء سئو سایت با استفاده از سیگنال شبکه اجتماعی می باشد ، این پروژه توسط نت بازده با نام سوشیال سیگنال در شبکه های اجتماعی منتشر می شود.

2- سئو یک علم تجربی است و سوشیال سیگنال نیز توسط سئوکاران دنیا یک عمل مثبت برای بهبود سئو و نشان دادن فعال بودن سایت برای گوگل است. خدمات سوشیال سیگنال نیز مانند کارهای دیگر در زمینه سئو هنوز بطور 100% قابل محاسبه برای اندازه گیری میزان تاثیر در سئو نمی باشد ولی تجربه نشان داده است که تاثیر خیلی خوبی برای سایت های دارای سوشیال سیگنال گرفته شده است. لذا باید دقت داشته باشید که نت بازده هیچگونه مسئولیتی در قبال تاثیر مثبت یا منفی سوشیال سیگنال ندارد.

3- به منظور گزارش سوشیال سیگنال تنها گزارش اولیه و انتهایی شامل اطلاعیه شروع و تعداد نهایی سیگنال ها برای کاربران گرامی ارسال می شود. امکان ارائه هیچ گزارش دیگری در این خدمات نمی باشد همچنین لینک های ارسالی برای مشاهده فقط تا تاریخ خاصی امکان مشاهده دارند و پس از ارسال مسئولیت مشاهده سریع این گزارش با خود مشتری می باشد.

4- پروژه سوشیال سیگنال نیاز به اجرای دقیق کمپین داشته و تا 72 ساعت پس از خرید پروژه اجرا می شود.