لوگو نت بازده
تشخیص محتوا کپی

اشتراک‌گذاری در:

تشخیص محتوا کپی | 4 راهکار ساده بررسی متن

اگر دارای کسب‌وکار تازه‌ای هستید که در حال طی پله‌های رشد و ترقی هستید، توجه به اصول پیشرفت در فضای وب برای شما امری حیاتی است؛ چرا که حتی اگر به‌اشتباه از محتوای کپی در وب‌سایت خود استفاده کنید؛ و یا از روی محتوای شما کپی کنند، ممکن است به دردسر بیفتید. ازاین‌رو تشخیص محتوا کپی، هم برای خودتان و تیم تولید محتوایتان ضروری است؛ و هم برای اینکه از محتوای تولید شده خودتان محافظت کنید باید با راه‌های تشخیص آن آشنا باشید.

در این مقاله با ما همراه باشید تا علاوه بر درک اهمیت عدم استفاده از محتوای کپی، با ابزارهای تشخیص کپی محتوا نیز آشنا شوید.

 

محتوای کپی یا Duplicate Content چیست؟

برای اینکه بدانیم چگونه تولید محتوا کنیم که اصولی باشد و رشد و توسعه سایت را به همراه داشته باشد، باید با برخی اصول مهم مانند محتوای سئو شده چیست، محتوای تألیفی چیست، بازنویسی محتوا چیست و DMCA  چیست آشنا باشید تا به تله محتوای کپی شده دچار نشوید.

به‌طورکلی از جمله وظایف کارشناس تولید محتوا می‌توان به تشخیص کپی محتوا اشاره کرد. تولیدکننده محتوا باید با مفاهیمی مانند DMCA و تشخیص کپی بودن محتوا آشنا باشد تا هم خودش دچار این مشکل نشود؛ و هم اجازه ندهد از محتوای او کپی کنند.

به همین منظور در ابتدا با مفهوم محتوای کپی آشنا می‌شویم:

محتوای کپی به محتوای تکراری همسان یا نزدیک به همی گفته می‌شود که در سطح وب وجود دارد. این محتوای تکراری می‌تواند در دو وب‌سایت باشد یا حتی در یک وب‌سایت و در دو صفحه متفاوت.

در حقیقت گوگل روی محتوای تکراری تأکید دارد. درصورتی‌که شما یک محتوا دارید که به محتوای دیگرتان بسیار نزدیک یا مشابه است، این محتوا می‌تواند توسط گوگل به‌عنوان تشخیص محتوا کپی در نظر گرفته شود.

برای جلوگیری از این کار شما باید با استفاده از تگ کنونیکال محتوای اصلی خود را به گوگل معرفی کنید. به این طریق محتواهایی که دنباله‌دار هستند و یا موضوعی نزدیک به هم دارند، از خطر تشخیص محتوا کپی در امان می‌مانند.

اما نوع دوم محتوای کپی شده می‌تواند کپی‌برداری از محتوای یک سایت در سایت دیگر باشد. این موضوع تحت عنوان قانون کپی‌رایت یا سرقت ادبی هم شناخته می‌شود. به این طریق که برخی سایت‌ها محتوای سایت‌های دیگر را بدون دادن منبع و نقل‌قول در سایت خود منتشر می‌کنند؛ و به سایت مبدأ نیز صدمه می‌زنند.

 

رشد گوگل در تشخیص محتوا کپی چطور اتفاق افتاد؟ 

 

تشخیص کپی محتوا

فراموش نکنید که در درجه اول گوگل خود یک کسب‌وکار است. کسب‌وکاری که هر ‌روز بر توسعه و بزرگ‌شدن خود تمرکز می‌کند. در واقع اگر گوگل نتواند چرخ بازار خود را بچرخاند، و رشد کند، فضایی هم برای بقیه کسب‌وکارهای اینترنتی وجود نخواهد داشت.

گوگل برای اینکه بتواند همچنان جایگاه بالایی در میان کاربران داشته باشد و سهم زیادی از جستجوهای افراد را به خود اختصاص دهد؛ نیاز دارد تا عملکرد عالی در مقابل آنها داشته باشد. این امر چطور اتفاق می‌افتد؟ با ارائه بهترین و کاربردی‌ترین نتایج جستجو به کاربران.

گوگل برای اینکه بتواند در مقابل هر جستجوی کاربر، بهترین جواب‌ها را برای او لیست کند و در صفحه نتایج نشان دهد، از الگوریتم‌های مختلفی بهره می‌گیرد؛ این الگوریتم‌ها به‌مرورزمان پیشرفته‌تر و بهتر می‌شوند.

از جمله نکاتی که به نظر توسعه‌دهندگان گوگل رسید؛ این نکته بود که کاربر علاقه‌ای ندارد صفحه‌ای از نتایج را مشاهده کند که تماماً محتوای کپی از یکدیگر هستند. در گذشته وقتی درباره مطلبی جستجو می‌کردید با صفحه‌ای روبرو می‌شدید که میان آنها محتوای کپی زیادی وجود داشت.

به این خاطر الگوریتم پاندا متولد شد و پا به عرصه وجود گذاشت. با استفاده از این الگوریتم، گوگل توانایی این را پیدا کرد که محتوای کپی را در سراسر سطح وب تشخیص دهد.

 

محتوای کپی شده چه تأثیری بر موتورهای جستجو دارد؟

در ابتدا تصور بر این بود که با پدیدآمدن الگوریتم پاندا، گوگل وب‌سایت‌هایی را که در آن تشخیص محتوا کپی داده است جریمه می‌کند. اما با تحقیقاتی که انجام شد به نظر می‌رسد جریمه گوگل به این شکل نباشد؛ بلکه تأثیری باشد که بر روی صفحه نتایج جستجو می‌گذارد.

منظور از این مطلب چیست؟ اگر بخواهیم شفاف‌تر توضیح دهیم، گوگل با تشخیص کپی محتوا به وب‌سایت‌هایی که از محتوای کپی استفاده کرده‌اند، تنزل رتبه می‌دهد.

یعنی جایگاه آنها را در صفحه نتایج جستجو پایین ‌می‌آورد. علت این امر این است که گوگل دوست ندارد کاربر با جستجوی یک مطلب، نتایج یکسان یا مشابه را در صفحه اول نتایج مشاهده کند. زیرا در واقع این کار کاربر را ناامید می‌کند.

ازاین‌رو، سعی می‌کند بهترین، کامل‌ترین و مرتبط‌ترین محتوای ممکن را که به درد کاربر می‌خورد در صفحه اول نتایج خود نمایش دهد؛ و از نمایش محتوای کپی و تکراری که پاسخ مناسب کاربر را به همراه ندارد، خودداری می‌کند.

در حقیقت این امر را می‌توان جریمه ضمنی به شمار آورد. زیرا وب‌سایت کپی کار، از نتیجه‌ای که به‌واسطه کپی‌کردن به دنبال آن بوده، باز می‌ماند.

 

ابزارهای تشخیص محتوا کپی چیست؟ 

 

تشخیص کپی بودن محتوا

  1. روش ساده و در دسترس که می‌توانید با آن تشخیص محتوا کپی دهید، کپی‌کردن قسمتی از متن در کادر جستجوی گوگل است. به‌این‌ترتیب می‌توانید نتایج را مورد بازبینی قرار دهید. اگر در میان نتایج محتوایی مشاهده کردید که عیناً یا به‌صورت خیلی نزدیک با همان عبارات و کلمات نوشته شده بود، بدانید که محتوایی که در دست دارید یا کپی است یا از روی آن کپی صورت‌گرفته است.
  2. راه دیگر تشخیص محتوا کپی استفاده از ابزارهای تشخیص است. روش کار ابزارهای تشخیص محتوای کپی شده نیز به همین صورت است. شما باید کل متن یا بخشی از آن را در وب‌سایت‌هایی که به همین منظور تعبیه شده‌اند، کپی کنید؛ و نتیجه را مورد بررسی قرار دهید.

از جمله این وب‌سایت‌ها می‌توان به Article Checker، SearchEngineRepors، DupliCheker، CopySpace و SmallSeoTools اشاره کرد.

استفاده از این وب‌سایت‌ها ساده و رایگان است. با استفاده از آنها می‌توانید متوجه شوید که تمام یا بخشی از محتوا کپی است یا نه؟

  1. اما برای اینکه درباره یک موضوع در وب‌سایت خودتان دو مطلب با محتوای یکسان یا شبیه تولید نکنید، می‌توانید از ابزار گوگل وب‌مستر بهره ببرید. اگر با گوگل وب‌مستر کار کرده باشید می‌دانید که این ابزار وضعیت کلمات کلیدی مورداستفاده در سایت را به شما نشان می‌دهد. شما می‌توانید با چک کردن کلمات کلیدی متوجه شوید که آیا محتوای تکراری کار کرده‌اید یا نه؛ و در صورت وجود محتوای کم‌اهمیت‌تر را به محتوای اصلی کنونیکال کنید.
  2. یک راهکار ساده دیگر هم استفاده از افزونه رنک مث یا یوست سئو در سایت‌های وردپرسی است. به این صورت که شما زمانی که مقاله‌های خود را در وردپرس وارد می‌کنید، در قسمت تگ کلمه کلیدی، کلمه کلیدی اصلی خود را نیز وارد می‌کنید؛

درصورتی‌که قبلاً از آن کلمه کلیدی استفاده کرده باشید و تکراری باشد، به شما اخطار داده می‌شود. به این شیوه می‌توانید بررسی کنید که آیا محتوایی که در حال تولید هستید با محتوایی که قبلاً تولید کرده‌اید، نزدیکی محتوایی یا معنایی دارند یا نه؟

 

چطور مطمئن باشیم که محتوای کپی نمی‌نویسیم؟

برای اینکه خودمان دچار خطای کپی نویسی نشویم، راهکارهایی که به‌صورت تجربی امتحان خود را پس داده‌اند با شما به اشتراک می‌گذاریم.

به طور حتم یک تولیدکننده محتوا نیاز دارد دررابطه‌با موضوعاتی که به او محول شده است، مطالعه و پژوهش کند. اول‌ازهمه به شما بگویم که تحقیق و مطالعه خود را محدود به محتوای وب فارسی نکنید.

منظور از این حرف این است که دررابطه‌با زمینه‌ای که فعالیت می‌کنید سعی کنید از کتاب‌های فارسی موجود در بازار نیز استفاده کنید و دانش خود را غنی کنید. در مرحله بعد به سراغ کتاب‌های انگلیسی بروید و سعی کنید خودتان آنها را بخوانید.

برای این کار می‌توانید برنامه‌ای به‌صورت روزانه تهیه کنید تا همیشه به طور مستمر حتی شده روزی چند صفحه مطالعه داشته باشید. به این صورت با گذر زمان می‌توانید به دانش غنی دست پیدا کنید.

مطالعه وب‌سایت مرجع انگلیسی را نیز فراموش نکنید. تحقیق و پژوهش خود را به خواندن مطالب وب فارسی که در خیلی مواقع ممکن است نادرست، ناقص و یا حتی تکراری باشند، محدود نکنید.

به این صورت دانشی دارید که هروقت نیاز پیدا کردید درباره آن بنویسید، می‌توانید به محفوضات ذهنتان مراجعه کنید. شاید در وهله اول این کار دشوار باشد. اما در نظر داشته باشید که این یک امر سرمایه‌گذاری و بلندمدت است که اثرات آن را کمی بعد مشاهده خواهید کرد.

در وهله دوم، توصیه اصلی من به شما این است که ابتدا مطالبی را که می‌خوانید خوب درک کنید و بفهمید؛ و سپس سعی کنید به‌مانند معلمی که قصد دارد مطالب را به دانش‌آموزان منتقل کند، شما هم برداشت و استنباط خود را با زبان خودتان بیان کنید.

هرکس برای بیان مطالب، زبان، لحن و سلیقه منحصر به خود را دارد، به این شیوه می‌توانید اطمینان یابید که به‌صورت سهوی نیز مطالبی را کپی نکرده‌اید.

 

آنچه دریافتیم

در این مقاله از نت بازده با مفهوم محتوای کپی آشنا شدیم و فهمیدیم محتوای کپی به محتوایی گفته می‌شود که ممکن است در هر جای سطح وب بیش از یک‌بار وجود داشته باشد. این محتوای تکراری می‌تواند شامل دو محتوای کپی یا نزدیک به هم در وب‌سایت خودتان باشد؛ و یا در دو وب‌سایت مختلف از محتوای تکراری یا نزدیک به هم استفاده شده باشد.

باتوجه‌به تأثیر منفی‌ای که محتوای کپی در اخذ رتبه‌ سایت دارد، تشخیص محتوا کپی از اهمیت زیادی برخوردار است. با استفاده از ابزارهای تشخیص کپی محتوا می‌توان علاج واقعه را پیش از خطر کرد.

ابزارها کمک می‌کنند تا تشخیص به‌آسانی میسر شود. به این وسیله می‌توانید محتوایی که توسط تیم تولید محتوایتان تولید می‌شود را بررسی کنید تا به طور سهوی نیز کپی نباشد؛ همچنین از کپی شدن محتوای خود و به هدررفتن زحماتتان نیز جلوگیری کنید.

تولید محتوای یونیک و با استفاده از اصول سئو در تولید محتوا امری است که نیازمند مهارت و تجربه است. برای آشنایی بیشتر می‌توانید به محتوای یونیک چیست مراجعه کنید. به همین منظور می‌توانید با سفارش تولید محتوا در سایت نت بازده از محتوای غیر کپی با خیالی آسوده استفاده کنید.

مقالات مرتبط ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قوانین :

لطفاً ابتدا قوانین عمومی سایت را مطالعه نمایید. 

1- سوشیال سیگنال یک خدمات برای ارتقاء سئو سایت با استفاده از سیگنال شبکه اجتماعی می باشد ، این پروژه توسط نت بازده با نام سوشیال سیگنال در شبکه های اجتماعی منتشر می شود.

2- سئو یک علم تجربی است و سوشیال سیگنال نیز توسط سئوکاران دنیا یک عمل مثبت برای بهبود سئو و نشان دادن فعال بودن سایت برای گوگل است. خدمات سوشیال سیگنال نیز مانند کارهای دیگر در زمینه سئو هنوز بطور 100% قابل محاسبه برای اندازه گیری میزان تاثیر در سئو نمی باشد ولی تجربه نشان داده است که تاثیر خیلی خوبی برای سایت های دارای سوشیال سیگنال گرفته شده است. لذا باید دقت داشته باشید که نت بازده هیچگونه مسئولیتی در قبال تاثیر مثبت یا منفی سوشیال سیگنال ندارد.

3- به منظور گزارش سوشیال سیگنال تنها گزارش اولیه و انتهایی شامل اطلاعیه شروع و تعداد نهایی سیگنال ها برای کاربران گرامی ارسال می شود. امکان ارائه هیچ گزارش دیگری در این خدمات نمی باشد همچنین لینک های ارسالی برای مشاهده فقط تا تاریخ خاصی امکان مشاهده دارند و پس از ارسال مسئولیت مشاهده سریع این گزارش با خود مشتری می باشد.

4- پروژه سوشیال سیگنال نیاز به اجرای دقیق کمپین داشته و تا 72 ساعت پس از خرید پروژه اجرا می شود.