لوگو نت بازده
آموزش SEO | دوره جامع و رایگان SEO
جلسه 24

ریدایرکت چیست ؟ آموزش ریدایرکت

ریدایرکت یا Redirect به معنای تغییر مسیر است و انواع مختلفی دارد. در این جلسه از آموزش سئو به صورت کامل درباره ریدایرکت صحبت کرده‌ایم…

شما اینجا هستید :

آموزش سئو

مدت زمان ویدئو :

18 دقیقه

photo_2019-02-12_00-19-52
مهدی جبین پور

دانشجوی دکتری تجارت الکترونیک ، امیدوارم بتوانم خدمتگزار خوبی برای مردم کشورم باشم.

پخش ویدیو
photo_2019-02-12_00-19-52
مهدی جبین پور

دانشجوی دکتری تجارت الکترونیک ، امیدوارم بتوانم خدمتگزار خوبی برای مردم کشورم باشم.

مشاوره سئو

مشاوره حرفه‌ای سئو

سؤالتتان را از ما بپرسید و با آگاهی لازم، سئو سایتتان را انجام دهید.

قسمت قبل، درباره ویژگی‌های افزونه سئو در نوشته صحبت کردیم. در این جلسه آموزشی قصد داریم در رابطه با ریدایرکت (Redirect) که در زبان فارسی به معنی تغییر مسیر است، برای شما کاربران عزیز توضیح دهیم. این مبحث در سئو دارای اهمیت بسیار زیادی است و ما قصد داریم تمامی مفاهیمی آن را به صورت جامع برای شما توضیح دهیم.

تغییر مسیر یا Redirect چیست؟

ریدایرکت یا تغییر مسیر به معنی این است که یک صفحه به صورت مستقیم به صفحه دیگری انتقال می‌یابد. یعنی با ورود کاربر به یک صفحه، صفحه دیگری برای آن باز می‌شود. برای مثال فرض کنید که در سایت شما آدرس صفحه‌ای به صورت YourDomain.com/search-engine-optimization است و می‌خواهید برای راحتی کاربران آدرس آن را به صورت YourDomain.com/SEO تغییر دهید. در این حالت اگر کسی وارد صفحه YourDomain.com/search-engine-optimization شود، با خطا 404 روبرو می‌شود که از نظر سئو (SEO) بسیار بد است. درواقع آدرس‌هایی که در گوگل ایندکس می‌شوند، نباید با ارور 404 مواجه شوند. درنتیجه برای پیشگیری از بروز این مشکل، شما باید از ریدایرکت استفاده کنید.

فرایند انجام کار ریدایرکت به این صورت است که صفحه اول را به صفحه دوم انتقال می‌دهد. با این کار به گوگل اعلام می‌کنید که محتوای صفحه شما انتقال پیدا کرده است و سبب امتیاز منفی برای شما نخواهد شد. ریدایرکت در سایت از اهمیت بالایی برخوردار است و شما زمانی که در حال طراحی سایت و سئو کردن آن هستید، با آن زیاد سروکار دارید. اگر شما با این مبحث آشنایی خوبی نداشته باشید نمی‌توانید سئوکار خوبی شوید. پس توصیه می‌کنیم به این جلسه آموزشی توجه لازم را داشته باشید. ما در تلاشیم تمامی مفهوم موجود در جلسات آموزشی را به صورت جامع و پایه‌ای به شما دوستان عزیز آموزش دهیم.

اهمیت ریدایرکت در سئو

در بسیاری از مواقع ممکن است شما مطلب یا نوشته‌ای را از سایت خودتان حذف کنید. حذف کردن مطالب نیازمند رعایت کردن برخی از موارد است و در این حالت شما باید حتماً از ریدایرکت استفاده کنید. البته از ریدایرکت در موقعیت‌‌های مختلف استفاده می‌شود. برای مثال زمانی که شما سایت خودتان را به دامنه دیگری انتقال می‌دهید، بازهم باید از یک ریدایرکت استفاده کنید. در مواقعی نیز ممکن است نیاز داشته باشید که چند سایت را باهم یکی کنید. همچنین ممکن است شما بخواهید CMS یا سیستم مدیریت محتوا را تغییر دهید. در مواقع تغییر ساختار URL ها نیز ریدایرکت برای شما کاربرد دارد. به صورت کلی شما با ریدایرکت‌ها زیاد سروکار دارید و اگر به درستی آن را رعایت نکنید، با خطاهای مختلف از جمله ارور 404 مواجه خواهید شد.

همچنین بخوانید: سوشیال سیگنال چیست؟

انواع تغییر مسیر (Redirect) در وب

ما پنج نوع Redirect را در اینجا برای شما توضیح می‌دهیم که تغییر مسیر 301 پرکاربردترین نوع آن است. از چهار نوع دیگر کمتر استفاده می‌کنیم ولی ما آنها را برای شما به صورت کامل توضیح می‌دهیم.

ریدایرکت 301

اگر قصد دارید یک صفه از سایت را برای همیشه حذف کنید، بهترین کار این است که از ریدایرکت 301 استفاده کنید و آن را به یک صفحه دیگر تغییر مسیر دهید. چرا که استفاده از تغیر مسیر 301 باعث می‌شود اعتبار سئوی صفحه قبل، به صفحه جدید نیز منتقل شود. ما مقاله‌ای با عنوان ” ریدایرکت 301 چیست ” در سایت منتشر کرده‌ایم؛ برای اطلاعات بیشتر می توانید به مقاله مراجعه کنید.

ریدایرکت 302

در این صفحه محتوایی وجود دارد که فعلا در دسترس نمی‌باشد.

ریدایرکت 307

محتوایی در این صفحه وجود دارد که ما در حال کار کردن روی آن می‌باشیم.

ریدایرکت 401

محتوای صفحه پاک شده است و هنوز دلیل مناسبی برای فهماندن این موضوع پیدا نکرده‌ایم.

ریدایرکت 451

محتوای این صفحه به دلایل قانونی یا دلایل خاص، فعلا در دسترس نیست.

ایجاد Redirect در نوشته با افزونه سئو

برای انجام این کار وارد پیشخوان سایت وردپرسی خودتان شوید. اکنون با افزونه Yoast SEO پریمیوم فارسی ما به شما آموزش می‌دهیم که چگونه این کار را انجام دهید. حالا وارد یکی از نوشته‌های سایت خودتان شوید. در قسمت نامک که پایین صفحه سایت وجود دارد، آدرس صفحه را مشاهده می‌کنید. فرض کنید شما قصد دارید لینک یکی از نوشته‌ها را کوتاه‌تر کنید.

پس از اسکرول به پایین صفحه مورد نظر، در بخش نامک؛ آن قسمت از لینک که می‌خواهید را حذف کنید. پس از کلیک روی به‌روزرسانی مشاهده می‌کنید که یک پیغام از افزونه سئو برای شما نمایش داده می‌شود که اعلام می‌کند افزونه به‌صورت خودکار یک تغییر مسیر برای شما ایجاد کرده است و آدرس قدیمی و جدید را نیز در اختیار شما قرار می‌دهد. اگر شما آدرس قدیمی را وارد کنید، مشاهده می‌کنید که URL آن تغییر کرده است. این ویژگی مخصوص افزونه سئو است که بسیار مفید و کاربردی می‌باشد. در نظر داشته باشید که اگر در حالت ریدایرکت خودکار تمایل نداشتید که آن کار انجام شود، باید روی لغو کلیک کنید و در غیر این صورت کاری با آن باکس نداشته باشید.

همچنین بخوانید: تبلیغات کلیکی چیست؟

نحوه ایجاد تغییر مسیر در Yoast SEO

فرض کنید شما در گوگل سرچ کنسول یک ارور را مشاهده کرده‌اید که مربوط به یکی از آدرس‌های سایت می‌شود. در این حالت شما نوشته‌ای ندارید که آن را تغییر دهید و بتوانید آن را ویرایش کنید. بنابراین در این حالت باید وارد پیشخوان وردپرس شوید و به مسیر سئو > Redirects بروید. حالا خودتان می‌توانید ریدایرکت را ایجاد کرده و به آن آدرس دهید. در قسمت Type شما می‌توانید نوع تغییر مسیر خودتان را مشخص کنید. در بسیاری از مواقع از ریدایرکت 301 استفاده می‌شود و بقیه کاربرد چندانی ندارند.

حالا آدرس قدیمی را که می‌خواهید ریدایرکت کنید، در کادر Old URL وارد کنید. سپس آدرس جدید را باید در کادر URL وارد کنید. توجه داشته باشید که در این دو فیلد نیازی ندارید که دامنه را وارد کنید و تنها وارد کردن ادامه آن کافی است. سپس روی دکمه Add Redirects کلیک کنید. با انجام این کار در افزونه سئو، بسیاری از خطاهای شما در گوگل سرچ کنسول رفع خواهد شد.

Regex در افزونه یوست

در منوی Redirects افزونه یوست سئو، یک زبانه به نام Regex Redirects وجود دارد که قصد داریم آن را برای شما توضیح دهیم. Regex یک نوع ریدایرکت می‌باشد. در این حالت به صورت گروهی یک رشته از متن را برای شما ریدایرکت می‌کند.

جالب است بدانید در گذشته مشکل امنیتی در سایت ما به وجود آمده بود که با تایپ کردن “User = ali”، ایمیل و نام کاربر را نمایش می‌داد. این موضوع اصلا مناسب نبود. پس ما یک Regex در سایت خودمان ایجاد کردیم تا هرچه User مشاهده کرده را به صفحه اصلی ریدایرکت کند. برای انجام این کار باید در قسمت تطبیق رشته با متن، عبارت مورد نظر خودتان را نوشته و در بخش آدرس، URL موردنظرتان را وارد کنید. با این کار مشکل به وجود آمده حل می‌شود.

کلام آخر

امید است که در این جلسه از دوره آموزش سئو وردپرس توانسته باشیم اطلاعات بسیار خوب و مفیدی در رابطه با تغییر مسیرها یا Redirects در اختیار شما کاربران عزیز و گرامی سایت ابزار وردپرس قرار دهیم. جلسه آینده قرار است درباره ریدایرکت خطا 404 به صفحه اصلی صحبت کنیم. پیشنهاد می‌‌کنیم قسمت بعدی از دوره آموزشی SEO را از دست ندهید. 

6 پاسخ

  1. با سلام
    وقت به خیر
    ممنون از آموزش های خوب شما
    من قبلا نوع پیوند های یکتا را روی روز ونام تنظیم کردم و تاریخ به صورت عدد در لینک ها نمایش داده میشود حالا متوجه شدم وجود عدد در لینک بر سئو تاثیر منفی داره ولی وقتی گزینه نتم نوشته را برای آتن انتخاب میکنیم همه لینک ها دچار خطا می شود افزونه yoast را نصب کرده ام لطفا برای حل این مشکل مرا راهنمایی کنید
    سوالی دیگری که دارم اینست که آیا برگه 404 را روی noindex تنظیم کنیم؟

    با تشکر

    1. درود خانم راستگو عزیز
      لطفا به آیدی تلگرام netbazdeh_support یک پیام دهید تا بررسی داشته باشیم.
      با تشکر

  2. سلام و درود ممنون از آموزش های عالیتان
    من از روی پیوند یکتا اسم url صفحه رو عوض میکنم مشکلی که ندارد؟؟؟

    1. سلام و درود اقای کردی عزیز
      متاسفانه به صورت دقیق متوجه منظورتون نشدم تا بتونم راهنماییتون کنم. لطفاً تماسی با ما داشته باشید تا بتونیم راهنماییتون کنیم.
      با تشکر

  3. سلام وقت بخیر
    من دوسایت مشابه دارم که مال یه شرکت هستن. با دامنه های مختلف ولی هدف هر دو سایت یکی هست. مثل کاربرها. سیستم نوبت گرفتن و ارتباط کاربر با مجری پرونده…. من چطور این دو سایت را به هم ریدایرکت بدهم که برای کاربر هیچ فرقی نکند از کدوم سایت عضو میشود و از کدوم سایت پیگیر ارتباط خود هست؟

    1. سلام و درود خدمت شما
      این موضوع با ریدایرکت قابل اجرا نیست. در وردپرس برخی افزونه ها وجود دارد که می توانید برای این موضوع استفده نمایید.
      با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قوانین :

لطفاً ابتدا قوانین عمومی سایت را مطالعه نمایید. 

1- سوشیال سیگنال یک خدمات برای ارتقاء سئو سایت با استفاده از سیگنال شبکه اجتماعی می باشد ، این پروژه توسط نت بازده با نام سوشیال سیگنال در شبکه های اجتماعی منتشر می شود.

2- سئو یک علم تجربی است و سوشیال سیگنال نیز توسط سئوکاران دنیا یک عمل مثبت برای بهبود سئو و نشان دادن فعال بودن سایت برای گوگل است. خدمات سوشیال سیگنال نیز مانند کارهای دیگر در زمینه سئو هنوز بطور 100% قابل محاسبه برای اندازه گیری میزان تاثیر در سئو نمی باشد ولی تجربه نشان داده است که تاثیر خیلی خوبی برای سایت های دارای سوشیال سیگنال گرفته شده است. لذا باید دقت داشته باشید که نت بازده هیچگونه مسئولیتی در قبال تاثیر مثبت یا منفی سوشیال سیگنال ندارد.

3- به منظور گزارش سوشیال سیگنال تنها گزارش اولیه و انتهایی شامل اطلاعیه شروع و تعداد نهایی سیگنال ها برای کاربران گرامی ارسال می شود. امکان ارائه هیچ گزارش دیگری در این خدمات نمی باشد همچنین لینک های ارسالی برای مشاهده فقط تا تاریخ خاصی امکان مشاهده دارند و پس از ارسال مسئولیت مشاهده سریع این گزارش با خود مشتری می باشد.

4- پروژه سوشیال سیگنال نیاز به اجرای دقیق کمپین داشته و تا 72 ساعت پس از خرید پروژه اجرا می شود.