لوگو نت بازده
آموزش SEO | دوره جامع و رایگان SEO

تحلیل آمار مهم گوگل کنسول

در این جلسه درباره یکی از آیتم های دریافت آمار مهم گوگل کنسول صحبت کنیم. شما میتوانید مهم ترین آمار سایت خود را در گوگل کنسول مشاهده کنید.

شما اینجا هستید :

آموزش سئو

مدت زمان ویدئو :

17 دقیقه

photo_2019-02-12_00-19-52
مهدی جبین پور

دانشجوی دکتری تجارت الکترونیک ، امیدوارم بتوانم خدمتگزار خوبی برای مردم کشورم باشم.

پخش ویدیو
photo_2019-02-12_00-19-52
مهدی جبین پور

دانشجوی دکتری تجارت الکترونیک ، امیدوارم بتوانم خدمتگزار خوبی برای مردم کشورم باشم.

مشاوره سئو

مشاوره حرفه‌ای سئو

سؤالتتان را از ما بپرسید و با آگاهی لازم، سئو سایتتان را انجام دهید.

قسمت قبلی به معرفی گوگل کنسول پرداختیم. حالا در این جلسه می‌خواهیم یکی از قابلیت‌های گوگل کنسول یا همان Google Webmaster Tools را به شما معرفی کنیم. این قابلیت که تحلیل آمار مهم گوگل کنسول است، مربوط به Performance یعنی کارایی وب‌سایت شما از نظر موتورهای جستجو است. مفاهیمی که در این مبحث وجود دارد بسیار مهم است. زیرا به سیله آن می‌توانید مهم‌ترین آمار وب‌سایت خود را بسنجید و بررسی کنید.

قبل از اینکه به سراغ تحلیل آمار مهم گوگل کنسول برویم، قصد داریم مفهوم نرخ CTR را به شما یادآوری کنیم. همانطور که در جلسات گذشته گفتیم نرخ CTR به معنای تعداد نرخ کلیک و نمایش لینک سایت شما در موتور جستجوگر است. در واقع این نرخ میزان اعتماد کاربر و اعتبار وب‌سایت ما را نشان می‌دهد. یعنی اینکه کاربر چه اندازه علاقه داشته که بر روی لینک وب‌سایت شما کلیک کند و وارد آن شود. در جلسات قبل چندین ترفند و راهکار برای افزایش نرخ CTR به شما آموزش دادیم. اما در این جلسه می‌خواهیم نرخ CTR را از نظر گوگل بسنجیم.

تحلیل آمار مهم گوگل سرچ کنسول

در گوگل کنسول بخشی به نام Messages وجود دارد که بسیار مهم است. زیرا اگر مشکلی در سایت شما وجود داشته باشد، گوگل کنسول در این قسمت به شما اطلاع خواهد داد. البته قابل ذکر است که به شما ایمیل هم ارسال می‌کند. ولی به هرحال همیشه به این قسمت توجه داشته باشید.

بر روی سایت خود در گوگل کنسول کلیک کنید. سپس بر روی دکمه زرد رنگ Go to the new report کلیک نمایید تا وارد صفحه گوگل کنسول جدید شوید. در صفحه اول گوگل کنسول یک سری گزارش‌ها و آمارها از وب‌سایت شما ارائه می‌دهد که البته ارزش چندانی ندارد و صرفا یک گزارش کلی است. از منوی سمت چپ بر روی گزینه Performance کلیک کنید تا اطلاعات تخصصی‌تر را مشاهده نمایید. قابل ذکر است آماری که در این صفحه وجود دارد بسیار مهم و کاربری به حساب می‌آید. در ابتدا ما می‌توانیم از طریق گزینه Date در بالای صفحه بازه زمانی مورد نظر خود را انتخاب کنیم.

همانطور که مشاهده می‌کنید چهار قسمت مختلف در بالای جدول Performance وجود دارد. این چهار بخش برای این است که ما چهار مدل آمار متفاوت را بتوانیم مشاهده و بررسی کنیم. البته می‌توانیم همه را غیر فعال کنیم و فقط یکی از آمارها را در جدول بببنیم. همچنین می‌توانیم هرکدام را که خواستیم با یکدیگر فعال کنیم و آن‌ها را با همدیگر در یک جدول مقایسه نماییم.

همچنین بخوانید: تبلیغات کلیکی چیست؟

بخش Total Clicks

بخش اول یعنی Total Clicks مربوط می‌شود به تعداد کلیک‌های کاربران بر روی لینک سایت شما در گوگل. نکته این که باید بگوییم این است که ما اصلا توصیه نمی‌کنیم برای سنجیدن این آمارها از افزونه‌های آماری استفاده کنید زیرا به هیچ عنوان مناسب نیستند و باعث افت وب‌سایت شما خواهند شد.

بخش Total Impressions

قسمت بعدی Total Impressions است. این بخش به شما نشان می‌دهد که لینک وب‌سایت شما چقدر در نتایج جستجو در گوگل نشان داده شده است. حالا اگر بخش Total Clicks را در جدول Performance فعال کنیم، مشاهده خواهیم کرد که چندبار لینک سایت ما به کاربران نمایش داده شده و چندین بار کاربران علاقه داشتند که بر روی آن کلیک کنند و وارد سایت شوند. در واقع همان مفهوم نرخ CTR را بیان می‌کند. باید بگوییم که بسیار عادی است که به عنوان مثال دویست بار لینک شما در گوگل نمایش داده شده باشد و فقط پنجاه نفر بر روی آن کلیک کنند. البته این آمار را می‌توانید با انجام راهکارهایی که در جلسات قبل ذکر کردیم بهبود دهید.

بخش Average CTR و Average position

بخش بعدی Average CTR یا همان نرخ CTR است. البته درصد CTR برای ما چندان اهمیت ندارد و مسئله‌ مهم، رنج‌های CTR است.

بخش آخر نیز Average position است. Position به معنای مکانی است که لینک‌های شما در آن قرار دارد. یعنی اینکه لینک سایت شما در جستجو نام آن در گوگل در صفحه چندم قرار می‌گیرد. یا حتی لینک چندم در صفحه اول است. در اکثر مواقع اگر به قسمت Query بروید، خواهید دید که نام سایت شما همیشه رتبه یک را در جستجوها دارد. این Position ها بسیار مهم هستند. زیرا باید بررسی کنید که کدامیک از صفحات شما در گوگل رتبه‌ بالاتری دارند و بر روی آن صفحات سرمایه گذاری کنید. به عنوان مثال می‌توانید در صفحاتی که رتبه بالایی در گوگل دارند، به صفحاتی که رتبه پایین‌تری دارند لینک دهید تا آن‌ها هم رتبه خوبی بگیرند. پس این Position ها خیلی به شما در بررسی وضعیت صفحات و ارتقا آن‌ها کمک خواهند کرد.

همچنین بخوانید: تاثیرات تبلیغات کلیکی

قسمت Query

اگر به قسمت Query بروید و آن چهار مورد را در بخش Impression فعال کنید، آمار دقیقی از گوگل کنسول دریافت خواهید کرد. برای مثال آماری از اینکه با جستجوی چه کلماتی سایت شما نمایش داده شده، چندین بار در گوگل نشان داده شده، در چه جایگاهی از گوگل قرار داشته و اینکه کاربران چندین بار بر روی لینک‌های نمایش داده شده کلیک انجام داده‌اند به دست خواهید آورد.

Page

در این قسمت خواهید دید که صفحه‌های شما به ترتیب نشان داده می‌شوند. به عنوان مثال دامنه سایت بالاترین رتبه را خواهد داشت. این رتبه‌ها بر اساس کلیکی که بر روی هر صفحه انجام شده تعیین می‌شود.

Countries

با بخش Countries می‌توانید کشورهایی که بیشترین ورودی و بازدید از سایت شما را داشته‌اند مشاهده کنید.

Drive

در این بخش دستگاه‌هایی را مشاهده می‌کنیم که بیشترین بازدید را با آن‌ها از سایت شما داشته‌اند. نسبت به بیشترین دستگاهی که به وسیله آن از سایت شما بازدید می‌شود، باید بر روی نسخه مخصوص آن بسیار دقت و توجه داشته باشید. زیرا در سایت شما بسیار تاثیر گذار خواهد بود. قابل ذکر است که در صورتی که می خواهید بازدید سایت خود را بالا ببرید، یکی از راه ها تولید محتوا هست؛ در صورتی که وقت یا علاقه انجام آن را ندارید، می توانید سفارش تولید محتوا دهید.

Search Appearance

این قسمت مربوط می‌شود به حالت نمایشی، مانند ستاره دار کردن متن‌های وب‌سایت و… است. در جلسات آینده بیشتر درباره آن‌ها توضیح خواهیم داد.

جمع‌بندی

همانطور که دریافتید اطلاعات موجود در گوگل کنسول می‌تواند برای وب‌سایت شما بسیار مفید باشد. زیرا شما می‌توانید نسبت به آن‌ها استراتژی‌های سایت خود را تعیین کنید و یا آن‌ها را بهبود بخشید. همچنین یکی دیگر از دلایل مفید بودن اطلاعات گوگل کنسول این است که آن‌ها 100 درصد درست و حقیقی هستند و خطایی در آن‌ها وجود ندارد. البته نکته‌ای که باید ذکر کنیم این است که آمار به صورت فصلی تغییر می‌کند. یعنی اینکه در برخی از فصل‌ها نرخ بازدید از سایت و … کاهش یا افزایش می‌یابد. پس نگران این سری موارد نباشید.

امیدواریم که محتوای این جلسه که در رابطه با تحلیل آمار مهم گوگل کنسول بود، برای شما مفید وافع شده باشد. پیشنهاد می‌کنیم در قسمت بعدی از آموزش جامع سئو وردپرس همراه باشید که قصد داریم به معرفی کلی Alexa بپردازیم. در صورتی که در مورد سئو در سایت خود ابهام و سوالی دارید می توانید از طریق مشاوره سئو نیاز خود را رفع کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قوانین :

لطفاً ابتدا قوانین عمومی سایت را مطالعه نمایید. 

1- سوشیال سیگنال یک خدمات برای ارتقاء سئو سایت با استفاده از سیگنال شبکه اجتماعی می باشد ، این پروژه توسط نت بازده با نام سوشیال سیگنال در شبکه های اجتماعی منتشر می شود.

2- سئو یک علم تجربی است و سوشیال سیگنال نیز توسط سئوکاران دنیا یک عمل مثبت برای بهبود سئو و نشان دادن فعال بودن سایت برای گوگل است. خدمات سوشیال سیگنال نیز مانند کارهای دیگر در زمینه سئو هنوز بطور 100% قابل محاسبه برای اندازه گیری میزان تاثیر در سئو نمی باشد ولی تجربه نشان داده است که تاثیر خیلی خوبی برای سایت های دارای سوشیال سیگنال گرفته شده است. لذا باید دقت داشته باشید که نت بازده هیچگونه مسئولیتی در قبال تاثیر مثبت یا منفی سوشیال سیگنال ندارد.

3- به منظور گزارش سوشیال سیگنال تنها گزارش اولیه و انتهایی شامل اطلاعیه شروع و تعداد نهایی سیگنال ها برای کاربران گرامی ارسال می شود. امکان ارائه هیچ گزارش دیگری در این خدمات نمی باشد همچنین لینک های ارسالی برای مشاهده فقط تا تاریخ خاصی امکان مشاهده دارند و پس از ارسال مسئولیت مشاهده سریع این گزارش با خود مشتری می باشد.

4- پروژه سوشیال سیگنال نیاز به اجرای دقیق کمپین داشته و تا 72 ساعت پس از خرید پروژه اجرا می شود.