50 درصد تخفیف ویژه عید نوروز 1403 سوشیال سیگنال با کد تخفیف norooz

لوگو نت بازده
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
جستجو کردن
بستن این جعبه جستجو.
نحوه نوشتن توضیحات متا

اشتراک‌گذاری در:

نحوه نوشتن توضیحات متا و 4 نکته مؤثر در کسب بازدید بیشتر

اصول بازاریابی محتوا مبتنی بر یک مجموعه متنوع و درهم‌پیچیده است که وجود همه آنها برای پیشرفت و کسب رتبه وب‌سایت شما ضروری است؛ یکی از این موارد مهم نحوه نوشتن توضیحات متا است.

با اینکه این موضوع به طور مستقیم از اصول سئوی محتوا محسوب نمی‌شود؛ اما به‌طورقطع می‌تواند باعث افزایش ورود مخاطبان به وب‌سایت شما شود؛ بنابراین اگر یادگیری یک هم‌چین اصلی می‌تواند چنین تأثیر بزرگی در کسب‌وکار شما داشته باشد، چرا برای آموزش آن تعلل کنید؟!

اگر تا انتهای این مقاله با من همراه باشید، متوجه می‌شوید که اگر با دل‌وجان مسیری را دنبال کنید، یادگیری اصلاً سخت نیست!

 

چرا نحوه نوشتن توضیحات متا اهمیت دارد؟

توضیحات متا یا Meta Description مطالب کوتاه و مختصری هستند که در زیر URL و عنوان سایت در صفحه نتایج گوگل نمایش داده می‌شوند. در واقع بخش‌هایی که کاربران در زمان جستجو در صفحه نتایج می‌بینند شامل سه قسمت هستند؛ و هرکدام دارای اهمیت است.

این توضیحات می‌توانند کاربران را ترغیب کنند تا از میان نتایج مختلف نمایش‌داده‌شده بر روی سایتی کلیک کنند که توضیحات کامل‌تر، جالب‌تر و جذاب‌تر ارائه کرده است. در حقیقت مخاطبان این روزها باهوش‌تر شده‌اند و دیگر حوصله ندارند وارد سایتی شوند که اصلاً مطالب جالبی ندارد و نشان نداده که قرار است چه چیز در سایتش ببینند! مخاطب امروزی توقع دارد در کوتاه‌ترین زمان بداند که آیا مطلب موردنظر به درد او می‌خورد یا نه؟

حالا وب‌سایت‌ها باید این انتظار را در توضیحات متا برآورده کنند؛ و در این بخش توضیح بدهند که این محتوا راجع به چه چیز است و اگر کاربر آن را بخواند چه اطلاعاتی به دست می‌آورد. به همین خاطر به‌کاربردن خلاقیت در تولید محتوا اهمیت زیادی دارد. چراکه متا دیسکریپشن باید جذاب نوشته شود.

بنابراین، توضیحات متا به طور مستقیم بر روی سئوی وب‌سایت اثر ندارد؛ اما باعث بالارفتن نرخ کلیک به‌ازای هر نمایش می‌شود. حتی مواردی دیده شده که مخاطب در صفحه نتایج روی اولین سایت کلیک نکرده؛ به‌خاطر اینکه سایت‌های بعدی متای جذاب و قابل‌توجهی داشته‌اند که کاربر احساس کرده مفیدتر هستند.

با این اوصاف شاید توضیحات متا به سئوی محتوا ارتباط نداشته باشد؛ اما به‌هرحال در تکمیل فاکتورهای سئو اثرگذار است. برای اطلاعات بیشتر در این مورد می‌توانید به مقالات محتوای سئو شده چیست مراجعه کنید.

 

چگونه متا دیسکریپشن بنویسیم و به چه مواردی دقت کنیم؟

باتوجه‌به اهمیت توضیحات متا، در نوشتن آن باید نکاتی رعایت شود تا بتوانیم به اثرات موردنظر دست پیدا کنیم؛ بنابراین نحوه نوشتن توضیحات متا اهمیت دارد و به طور مستقیم می‌تواند نتیجه حاصله را تضمین کند؛ و البته اگر این اصول رعایت نشود حتی می‌تواند نتیجه عکس هم داشته باشد و باعث ازدست‌دادن تعدادی از مخاطبان شود.

 

۱- تعداد کلمات به‌کاررفته در توضیحات متا

اولین اصلی که در نحوه نوشتن توضیحات متا اهمیت دارد و باید به آن توجه کرد طول توضیحات متا است. باتوجه‌به اینکه توضیحات متا دقیقاً زیر آدرس سایت و عنوان مقاله قرار می‌‌گیرد، فضایی که برای نوشتن محتویات آن موجود است با محدودیت مواجه است.

این محدودیت شامل ۱۶۰ کاراکتر است. شما باید هر چه در نظر دارید در این جایگاه قرار گیرد را در بازه همین تعداد حروف بنویسید. پس مهم است که گزیده‌گویی کنید و برای نوشتن آن برنامه داشته باشید؛ در واقع باری به هر جهت هر چه دم دستتان آمد در تگ متا دیسکریپشن وارد نکنید.

البته این تعداد کاراکتر به طولی کلی بیان شده، اما در حقیقت اگر شما بخواهید این میزان را به‌درستی بهینه کنید باید به عناصری دیگر هم توجه کنید؛ به دلیل اینکه مخاطب امروزی بسیاری از جستجوهای خود را در سطح وب با استفاده از گوشی همراه و یا تبلت انجام می‌دهد، این تعداد کاراکتر حتی کاهش هم می‌یابد. چراکه صفحه‌نمایش موبایل و تبلت‌ها از صفحه لپ‌تاپ و نمایشگر کامپیوترها فضای کمتری در اختیار دارد؛ به همین خاطر شما باید در نحوه نوشتن توضیحات متا به این موضوع نیز توجه کنید.

 

چگونه متا دیسکریپشن بنویسیم؟

 

بنابراین، اگر می‌خواهید توضیحات متا در صفحه نتایج به‌خوبی نمایش داده شود، توجه به طول توضیحات متا باید برایتان مهم باشد. چون اگر طول توضیحات متا زیاد باشد به دلیل محدودیتی که در نمایش آن وجود دارد، بقیه مطلب با نقطه‌چین یعنی به این صورت ……. نمایش داده می‌شود.

قطعاً این حالت هم از نظر زیبایی بصری جذاب نیست و هم هدفی که از نوشتن توضیحات داشتیم برآورده نمی‌شود؛ بنابراین باید دقت کنید که این موارد در حالت ریسپانسیو یا واکنش‌گرایی سایت اثرگذار است؛ و برای موبایل، تبلت و کامپیوتر به‌صورت جداگانه در نظر گرفته شود که به چه شکلی به نمایش درآید.

 

۲- در توضیحات متا استفاده از کلمه کلیدی را فراموش نکنید

دومین نکته که در چگونگی نوشتن متا دیسکریپشن ضرورت دارد رعایت شود، استفاده از کلمه کلیدی اصلی در آن است. به این شکل بهتر می‌توانیم موضوع محتوا را به موتورهای جستجو و گوگل بشناسانیم.

در واقع گوگل برای تشخیص موضوع یک صفحه از طرق مختلفی استفاده می‌کند که یکی از مهم‌ترین ابزارهای آن استفاده از تگ‌های متای درون یا بیرون صفحه است؛ بنابراین زمانی که شما کلمه کلیدی اصلی را به توضیحات متا اضافه می‌کنید یک سیگنال اضافی به گوگل مخابره می‌کنید که این صفحه راجع به چیز صحبت می‌کند.

البته اگر محدودیت تعداد حروف به شما اجازه داد که به طور طبیعی از کلمات کلیدی فرعی و مرتبط در توضیحات متا استفاده کنید، آن را در اولویت قرار دهید؛ چراکه به این شیوه هم مخاطب بیشتری را جذب می‌کنید و در شناخت موضوع صفحه به گوگل کمک بیشتری می‌کنید.

 

۳- برای هر صفحه توضیحات متای مجزا بنویسید

مشغله زیاد و فرصت کم نباید بهانه‌ای برای این باشد که برای یک سری مقاله از توضیحات متای تکراری استفاده کنید و یک مطلب مشابه را برای چند مقاله به‌صورت یکسان به کار ببرید. کمترین کاری که در این زمینه می‌توانید انجام دهید تغییر کلمات و ساختار آن جمله با محتوای مشابه است.

البته توصیه می‌شود که بر محتوا از توضیحات متای بی‌همتا و یکتا استفاده شود؛ اما درصورتی‌که زمان و تجربه کافی برای این کار ندارید، حداقل از تکنیک تغییر کلمات و جملات بهره‌مند شوید تا گوگل آنها را یکسان در نظر نگیرد.

برخی از وب‌مستران یا تولیدکنندگان محتوا برای صفحات محصول و صفحاتی که محتوای نزدیک به هم دارند از توضیحات متای تکراری استفاده می‌کنند. به این دلیل که محصولات مشابه هستند، نوشتن توضیحات جدید را بیهوده و اتلاف وقت می‌دانند. درست است که ممکن است کالاهای مشابه و حتی یکسانی باشند که توضیحات آنها شبیه هم است؛ اما در نظر داشته باشید زمانی که شما برای هرکدام از آن محصولات به‌صورت مجزا تولید محتوا کرده‌اید و صفحه‌ای مستقل در نظر گرفته‌اید باید از توضیحات متای مجزا نیز بهره ببرید.

به‌هرحال با کمی تغییر جزئیات و ارائه اطلاعات ظریف می‌توان به متای متفاوتی دست پیدا کرد. مثلاً اگر محصول موردنظر کفش باشد، شما می‌توانید با افزودن جزئیاتی مثل رنگ، اندازه و سایز، زنانه یا مردانه بودن تغییراتی را در توضیحات متا به وجود آورید. به‌هرحال توضیحات متای یکسان از نظر گوگل موردپسند نیست؛ بنابراین در نوشتن توضیحات متا به این موارد دقت داشته باشید.

 

موارد مهم در Meta Description

 

۴- توضیحات متا فرصت مناسبی برای تکمیل عنوان است

به دلیل محدودیتی که در نوشتن عنوان وجود دارد و استفاده از ۶۰ کاراکتر برای نوشتن عنوان اصلی، می‌توان در توضیحات متا هرآنچه که نیاز بود به مخاطب گفته شود؛ اما در بخش عنوان فرصت آن وجود نداشت را بیان کرد.

در واقع اینکه یاد بگیریم چگونه متا دیسکریپشن بنویسیم فرصتی است تا مواردی که در نگاه اول در مقابل دیدگان مخاطبان قرار می‌گیرد را بهتر و جذاب‌تر کنیم؛ و این موضوع کمک می‌کند تا دیدگاه بهتری برای مخاطب ایجاد کنیم.

همه این تگ‌ها مانند تگ عنوان و تگ متا فضایی فراهم می‌کنند تا ما بتوانیم مطالب و محتوای درون سایتمان را به بهترین نحو در جلوی دید مخاطبان قرار دهیم؛ پس باید از این به برترین شکل ممکن استفاده کنیم. به همین خاطر توضیحات متا کامل‌کننده محتوای ما هستند.

 

آنچه دریافتیم

در این مقاله از نت بازده درباره نحوه نوشتن توضیحات متا گفتم و اینکه به‌صورت غیرمستقیم می‌توانند باعث تشویق مخاطبان به ورود به سایت ما شوند؛ بنابراین مهم است که بدانیم چگونه متا دیسکریپشن بنویسیم.

رعایت تمام نکاتی که در این مقاله از آن صحبت کردیم به بهینه‌سازی وب‌سایت شما کمک می‌کنند. در کنار این موارد استفاده از محتوای باکیفیت اصل اولیه و ابتدایی این مباحث محسوب می‌شود.

بنابراین، اگر قصد دارید برای وب‌سایت خود محتوای درجه یک تهیه کنید، اجازه بدهید که خدمات رنگارنگ نت بازده را به شما پیشنهاد بدهم؛ خدماتی مانند سفارش تولید محتوا، کپی رایتینگ در تولید محتوا، آموزش سئو، مشاوره سئو و خرید رپورتاژ که ابزارهای رشد و بازاریابی محتوایی شما هستند.

پس اگر قصد دارید پیشرفت کنید، درنگ نکنید؛ همین حالا سفارش خود را ثبت کنید و یک‌قدم بزرگ از رقبایتان جلو بیفتید!

مقالات مرتبط ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قوانین :

لطفاً ابتدا قوانین عمومی سایت را مطالعه نمایید. 

1- سوشیال سیگنال یک خدمات برای ارتقاء سئو سایت با استفاده از سیگنال شبکه اجتماعی می باشد ، این پروژه توسط نت بازده با نام سوشیال سیگنال در شبکه های اجتماعی منتشر می شود.

2- سئو یک علم تجربی است و سوشیال سیگنال نیز توسط سئوکاران دنیا یک عمل مثبت برای بهبود سئو و نشان دادن فعال بودن سایت برای گوگل است. خدمات سوشیال سیگنال نیز مانند کارهای دیگر در زمینه سئو هنوز بطور 100% قابل محاسبه برای اندازه گیری میزان تاثیر در سئو نمی باشد ولی تجربه نشان داده است که تاثیر خیلی خوبی برای سایت های دارای سوشیال سیگنال گرفته شده است. لذا باید دقت داشته باشید که نت بازده هیچگونه مسئولیتی در قبال تاثیر مثبت یا منفی سوشیال سیگنال ندارد.

3- به منظور گزارش سوشیال سیگنال تنها گزارش اولیه و انتهایی شامل اطلاعیه شروع و تعداد نهایی سیگنال ها برای کاربران گرامی ارسال می شود. امکان ارائه هیچ گزارش دیگری در این خدمات نمی باشد همچنین لینک های ارسالی برای مشاهده فقط تا تاریخ خاصی امکان مشاهده دارند و پس از ارسال مسئولیت مشاهده سریع این گزارش با خود مشتری می باشد.

4- پروژه سوشیال سیگنال نیاز به اجرای دقیق کمپین داشته و تا 72 ساعت پس از خرید پروژه اجرا می شود.