لوگو نت بازده
آموزش SEO | دوره جامع و رایگان SEO

تگ کنونیکال چیست؟ Canonical

شاید برای شما هم جالب باشد که پس از ارائه الگوریتم گوگل پاندا یکی از عواملی که باعث افت رتبه بندی سایت ها در نتایج جستجوی گوگل می شد محتوای تکراری بود.

شما اینجا هستید :

آموزش سئو

مدت زمان ویدئو :

11 دقیقه

photo_2019-02-12_00-19-52
مهدی جبین پور

دانشجوی دکتری تجارت الکترونیک ، امیدوارم بتوانم خدمتگزار خوبی برای مردم کشورم باشم.

پخش ویدیو
photo_2019-02-12_00-19-52
مهدی جبین پور

دانشجوی دکتری تجارت الکترونیک ، امیدوارم بتوانم خدمتگزار خوبی برای مردم کشورم باشم.

مشاوره سئو

مشاوره حرفه‌ای سئو

سؤالتتان را از ما بپرسید و با آگاهی لازم، سئو سایتتان را انجام دهید.

قسمت قبلی تاثیر سرعت و ریسپانسیو بودن سایت در سئو را مورد بررسی قرار دادیم. حالا در این جلسه می‌خواهیم در رابطه با مبحث بسیار مهم کنونیکال (Canonical) صحبت کنیم. سپس ابزارهای استفاده از کنونیکال و تگ آن را به شما معرفی می‌کنیم تا از این به بعد بتوانید از این تگ مهم که در سئو بسیار تاثیر گذار است استفاده کنید.

کنونیکال یا Canonical چیست؟

فرض کنید شما وب‌سایتی را طراحی می‌کنید و مجبور هستید که برای کاربرانتان در آن چندین صفحه تکراری ایجاد کنید. به عنوان مثال می‌خواهید در صفحات محصولاتتان یک مدل درباره ما داشته باشید و در صفحه اصلی یک مدل دیگر. همانطور که می‌دانید شاید ظاهر این صفحات متفاوت باشد، ولی محتوای همه آن‌ها یکی است و در واقع یک مدل صفحه در نظر گرفته می‌شود. پس در هر جتسجویی که در گوگل می‌شود شما انتظار دارید که کدامیک از صفحات به کاربرانتان نمایش داده شود؟

زیرا همانطور که می‌دانید در هر جستجو تنها یک یا دو لینک از وب‌سایت شما در گوگل نشان داده خواهد شد. همچنین قابل ذکر است که وجود صفحات تکراری زیاد در یک وب‌سایت امتیاز منفی به حساب می‌آید. حالا برای اینکه بتوانید به راحتی صفحات تکراری داشته باشید و امتیاز منفی برای سایت شما در نظر گرفته نشود، موتورهای جستجوگر قابلیتی را به نام کنونیکال (Canonical) طراحی کرده‌اند.

صفحه‌ای که در آن کنونیکال زده شده است به یک صفحه دیگر، این مفهوم را به گوگل می‌رساند که با وجود اینکه صفحه تکراری است؛ ولی محتوای اصلی و با ارزش‌تر در آن لینک قرار دارد. پس با تگ کنونیکال (Canonical) شما می‌توانید صفحات تکراری خود را به یکی از مهمترین آن‌ها لینک دهید یا به عبارت بهتر کنونیکال بزنید تا آن صفحه در گوگل هم ارزش بیشتری بگیرد.

همچنین بخوانید: رپورتاژ چیست؟

راهنما و ترفند استفاده از تگ کنونیکال (Canonical)

به عنوان مثال اگر شما سه صفحه تکراری داشته باشید و صفحه دو و سه را کنونیکال بدهید به صفحه یک، دیگر نباید صفحه یک را به صفحه دیگری کنونیکال دهید. زیرا خود صفحه یک محتوای اصلی محسوب می‌شود. فقط می‌توانید صفحه یک را به خودش کنونیکال دهید. اینطور می‌توانید مشخص کنید که این صفحه اصلی و مهم شما است. البته شما می‌توانید محتواهایی که به یکدیگر خیلی شبیه هستند را هم به یکدیگر کنونیکال بزنید. یکی از کارهایی که بسیاری از سئو کاران انجام می‌دهند و قانونی هم به حساب می‌آید، این است که صفحه اصلی وب‌سایت را به خودش کنونیکال می‌دهند. این کار یکی از راهکارهای مهم و اساسی در بحث سئو است که باید آن را رعایت کنید. البته نسخه پریمیوم افزونه یوست سئو (Yoast SEO) این کار را به صورت خودکار برای وب‌سایت شما انجام می‌دهد.

مورد دیگری که باید به آن توجه کنید این است که برای لینک‌های خارجی هم می‌توانید از تگ کنونیکال (Canonical) استفاده کنید. در واقع می‌توان گفت عمده‌ترین تفاوت کنونیکال با ریدایکرت در همین مسئله است. فرض کنید که شما سه سایت دارید و در هرکدام به روش‌های مختلفی در حال تولید محتوا هستید و همه را به یکدیگر ربط داده‌اید. اگر در وب‌سایت‌های شما محتوای تکراری وجود دارد، می‌توانید آن را به یکی از مهم‌ترین محتواهای سایت دیگر کنونیکال دهید. مورد آخری که می‌خواهیم بگوییم این است که سیگنال‌ها نباید مبهم و گیج کننده باشند. یعنی اینکه اگر می‌خواهید صفحه A را به صفحه B کنونیکال دهید، دیگر صفحه B را به صفحه A کنونیکال نزنید. پس بهتر است که حالت پیچیده‌ای در کنونیکال ایجاد نکنید که موتورهای جستجوگر هم گیج شوند.

ایجاد تگ کنونیکال (Canonical)

ابتدا به پیشخوان وردپرس خود بروید. سپس به قسمت همه نوشته‌ها مراجعه کنید و نوشته مورد نظر خود را انتخاب نمایید. سپس از بخش ویرایش نوشته در قسمت Yoast SEO بر روی آیکون چرخ‌ دنده کلیک کنید. در کادر نشانی قانونی یا همان Canonical باید لینک مقاله‌‌ای که می‌خواهید به آن کنونیکال دهید را وارد کنید. البته قابل ذکر است که افزونه یوست سئو برای هر صفحه یک کنونیکال ایجاد کرده است. یعنی در واقع هر صفحه را به خودش کنونیکال زده و یک حالت خود ارجاعی ایجاد نموده است. البته این موضوع تا زمانی اعتبار دارد که شما تغییراتی در کنونیکال آن صفحه ایجاد نکنید.

سخن پایانی

همانطور که مشاهده کردید ایجاد تگ کنونیکال (Canonical) بسیار راحت و آسان است. شما با انجام این ترفند بسیار مهم می‌توانید سئو (SEO) وب‌سایت خود را بهبود دهید. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد. پیشنهاد می‌کنیم جلسه بعدی از دوره سئو وردپرس را از دست ندهید که قصد داریم اطلاعات جالبی در رابطه با فایل Robots.txt در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. در صورتی که در مورد سئو در سایت خود ابهام و سوالی دارید می توانید از طریق مشاوره سئو نیاز خود را رفع کنید.

2 پاسخ

  1. سلام. وقت بخیر. ممنون از زحمت هایی که برای کمک به دیگران می‌کشید.(یه سوال دارم، پیشاپیش از پاسخ گویی شما ممنونم)

    سایت من فروشگاهی هست و تازه اول راه هستم. یکی از دسته بندی هاش کنترل تلویزیون و گیرنده دیجیتال هست.( حدود 40 تا کنترل وجود داره)

    چون در ابتدای راه هستم، به نظرتون بهتر اینه که همه کنترل ها رو کنونیکال بدم به دسته بندی اصلی خودش؟ که اینجوری احتمال رتبه گرفتن دسته بندی توی گوگل یالا بره؟

    یا اینکه اجازه بدم هر کنترل خودش به تنهایی ایندکس بشه و رتبه بگیره؟

    ❌اگر جواب سوال بالا مثبت هست، پس برای بقیه دسته بندی ها هم بهتره همین کار رو انجام بدم؟

    خیلی ممنون.

    1. سلام جناب کشاورز بزرگوار
      نیاز به استفاده از تگ کنونیکال نیست. اگر نگرانید یک محصول به جای دسته بندی در گوگل بالا بیاید می توانید لینک سازی های داخلی را بر روی دسته بندی قرار دهید تا این مورد اتفاق نیفتد.
      با تشکر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

قوانین :

لطفاً ابتدا قوانین عمومی سایت را مطالعه نمایید. 

1- سوشیال سیگنال یک خدمات برای ارتقاء سئو سایت با استفاده از سیگنال شبکه اجتماعی می باشد ، این پروژه توسط نت بازده با نام سوشیال سیگنال در شبکه های اجتماعی منتشر می شود.

2- سئو یک علم تجربی است و سوشیال سیگنال نیز توسط سئوکاران دنیا یک عمل مثبت برای بهبود سئو و نشان دادن فعال بودن سایت برای گوگل است. خدمات سوشیال سیگنال نیز مانند کارهای دیگر در زمینه سئو هنوز بطور 100% قابل محاسبه برای اندازه گیری میزان تاثیر در سئو نمی باشد ولی تجربه نشان داده است که تاثیر خیلی خوبی برای سایت های دارای سوشیال سیگنال گرفته شده است. لذا باید دقت داشته باشید که نت بازده هیچگونه مسئولیتی در قبال تاثیر مثبت یا منفی سوشیال سیگنال ندارد.

3- به منظور گزارش سوشیال سیگنال تنها گزارش اولیه و انتهایی شامل اطلاعیه شروع و تعداد نهایی سیگنال ها برای کاربران گرامی ارسال می شود. امکان ارائه هیچ گزارش دیگری در این خدمات نمی باشد همچنین لینک های ارسالی برای مشاهده فقط تا تاریخ خاصی امکان مشاهده دارند و پس از ارسال مسئولیت مشاهده سریع این گزارش با خود مشتری می باشد.

4- پروژه سوشیال سیگنال نیاز به اجرای دقیق کمپین داشته و تا 72 ساعت پس از خرید پروژه اجرا می شود.